Verstedelijking - De leefbare gemeente

Beleidsmatige risico's

Randvoorwaarden om nieuwbouwambitie te behalen worden niet gerealiseerd.
Beheersmaatregel:

  • Uitvoering van de Zaanse programmatische en vernieuwde aanpak ‘grip op stikstof’. Deze gaat ook in op de impact van stikstof op de voortgang van de woningbouwproductie. Aanvullend op de Zaanse aanpak zijn maatregelen vanuit het Rijk en de provincie vereist. De gemeente blijft dan ook in gesprek met het Rijk en de provincie om hen aan te sporen maatregelen te nemen.
  • Nieuw participatiebeleid, met meer regie van de gemeente
  • Inzicht in de samenhang tussen ruimtelijke projecten, zoals woningbouw, infrastructuur en duurzaamheid, vormt de basis voor het Stedelijk Programmeren. Dit gaat om het in de tijd plaatsen van inhoudelijke keuzen (wel/niet eerst woningen of eerst infrastructuur), waar we vervolgens met een gebiedsgerichte aanpak op zullen sturen.

Maatregelen CO2-reductie in de bestaande woningvoorraad te behalen kunnen stagneren

Beheersmaatregel:

Zie hiervoor hoofdstuk duurzaamheid 3.2 (netwerkcongestie)

Toename van energiearmoede

Beheersmaatregel:

Uitvoeren van het plan van aanpak Energiearmoede.

Afhankelijkheid van andere partijen

Beheersmaatregel:

Afspraken met andere partijen moeten duidelijk zijn. Er moet draagvlak zijn of worden gecreëerd. Als dat nodig is, moeten we afspraken in een contract vastleggen. Ook starten we jaarlijks met meer vervangingsprojecten dan waarvoor financiële ruimte aanwezig is. Dat doen we omdat we weten dat een deel van de projecten vertraging oploopt.

Deze pagina is gebouwd op 10/19/2024 13:24:43 met de export van 10/19/2024 13:16:39